Amerikaanse politie op zoek naar dader die herten verminkt met pijlen

EPA
De politie in de Amerikaanse staat Oregon is op zoek naar de persoon of meerdere personen die meerdere herten heeft bestookt met pijlen. De autoriteiten ontdekten de afgelopen tijd meerdere levende dieren die rondliepen met dergelijke projectielen in hun lichaam.

De politie heeft via Facebook foto's verspreid van meerdere verminkte herten. In één geval doorboorde een pijl de kop van een dier, dat op de foto nog recht overeind staat. Bij een ander nog levend hert steekt het projectiel uit de onderkant van de nek.

Een politiewoordvoerder sprak het vermoeden uit dat de schutter geen jager is, omdat een professional andere pijlen zou gebruiken. Bovendien zijn de dieren buiten het jachtseizoen onder vuur genomen. Er is volgens CNN een beloning van 2.600 dollar (ruim 2.160 euro) uitgeloofd voor informatie over de identiteit van de dader.

EPA25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Plessers

  Jager/stroper..1 pot nat..gewoon voor de kok een dier doden..wil je vlees,koop t in de winkel

 • Brent Van Renterghem

  Dat is geen jager maar een stroper, groot verschil...

 • Geert Vaelen

  Er worden soms dieren doodgeschoten door jagers om de populatie in stand te houden. Doen ze dat niet, dan zouden dieren kunnen sterven van honger omdat het gebied te weinig voedsel verschaft. Maar dit is gewoon gruwelijk. Een pijl door de kop schieten en dat dier laten lopen tot het bezwijkt aan verwondingen, da's mishandeling. Zouden ze bij die jager ook moeten doen.

 • Marc Wouters

  Dus iemand die met kennis van zaken een dier kan doodschieten met een pijl is een professional... Klinkt toch een beetje raar.

 • Marc Wouters

  Ugo wel even opletten waar je stapt, want een kevertje dood trappen is dan onvrijwillige doodslag. Daar staan toch nog serieuze straffen op.