Al 55 olifanten gestorven op 2 maanden tijd door aanhoudende droogte in Zimbabwe

De olifanten stierven in Hwange National Park, de meeste van hen in de buurt van opgedroogde waterputten.
AP De olifanten stierven in Hwange National Park, de meeste van hen in de buurt van opgedroogde waterputten.
Volgens Zimbabwaanse ambtenaren zijn er op amper twee maanden tijd minstens 55 olifanten van het Hwange National Park gestorven door de droogte. 

"Ik kan bevestigen dat 55 olifanten zijn gestorven sinds september dit jaar door droogte", zei woordvoerder van Wildlife Management, Tinashe Farawo.

De olifanten stierven in Hwange National Park, de meeste van hen in de buurt van opgedroogde waterputten. Autoriteiten proberen nu water op te pompen uit boorgaten voor de meer dan 45.000 olifanten en andere dieren in het park, maar dit was niet voldoende om voor alle dieren te zorgen.

Zimbabwe heeft te kampen met de ergste droogte sinds decennia: een derde van de bevolking (meer dan vijf miljoen mensen) is daardoor afhankelijk geworden van humanitaire hulp. 

In september van dit jaar werden 19 mensen die leven in de gemeenschappen rondom wildreservaten gedood door wilde dieren, waarvan de meerderheid vertrappeld werd door olifanten - die op zoek waren naar water - vertelde Farawo nog aan dpa. 

Autoriteiten proberen nu water op te pompen uit boorgaten voor de meer dan 45.000 olifanten en andere dieren in het park, maar dit was niet voldoende om voor alle dieren te zorgen.
photo_news Autoriteiten proberen nu water op te pompen uit boorgaten voor de meer dan 45.000 olifanten en andere dieren in het park, maar dit was niet voldoende om voor alle dieren te zorgen.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric maier

  In Kenia sterven ze ook als vliegen door de droogte, volgens parkwachters die een 8-12 weken terug berichten zou bijna 28% van het wildleven door de droogte gestorven zijn in het nationaal park

 • lieve vanderstraeten

  Ik dacht dat via onze bijdragen in de tijd aan de ngo’s , er waterputten werden geboord, waarom spreken ze die niet aan en geven de dieren drinken?

 • Nicole Vogelaere

  Die droogte bestaat daar al eeuwig daarom migreren deze dieren in Afrika over het continent. Was het niet dat ze nu allemaal in reservaten leven en hun natuurlijke migratie niet meer kunnen navolgen aan de grenzen van hekken. De groepsoudste olifanten die de eeuwenoude routes naar vers grasland en regen blind konden navigeren zijn reeds uitgemoord zodat deze routes nu verloren zijn gegaan voor het nageslacht. Enkel de mens dus en niet de droogte zijn hier de verantwoordelijke!!

 • Jos Plessers

  En de overlevenden hebben weer jagers of stropers(Wat voor mij gelijk is)te duchten.Jagers zijn eigenlijk stropers met een toestemming en geld,.