Agenten zoeken troost bij elkaar nadat politiehond wordt doodgeschoten door moordverdachte

Palm Beach County Sheriff's Office
Het Palm Beach County Sheriff’s Office  is in rouw op deze kerstdag. Gisterenavond werd een geliefd lid van het korps, politiehond Cigo, doodgeschoten door een crimineel.

Toen twee gevaarlijke bendeleden en tevens moordverdachten gisterenavond werden gesignaleerd nabij een shoppingcentrum in Wellington, Florida, snelden verschillende agenten ter plaatse. 

Terwijl de twee mannen naar hun auto – en dus weg van de vele shoppers op kerstavond - stapten, sloeg de politie toe. Eén verdachte gaf zich vrijwel onmiddellijk over. Maar de andere liet zich niet zomaar klissen en nam de benen. Samen met de 3-jarige K9-hond Cigo werd de achtervolging ingezet. Toen Cigo de crimineel naderde, haalde die een wapen boven. Hij schoot meerdere keren naar de politiehond. Hulp mocht niet meer baten, Cigo was dodelijk getroffen. 

Twee sheriffs slaagden er daarna in de verdachte neer te schieten. De man ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis, de andere moordverdachte zit in de cel.

De dood van de politiehond hakt er stevig in bij het korps, en uiteraard vooral bij de trainer van Cigo. Ze waren de beste vrienden. In een video is te zien hoe de hondengeleider van zijn collega’s een knuffel en troostende woorden krijgt. Sommigen huilen met hem mee. 

“Onze harten zijn werkelijk gebroken nadat onze politiehond werd doodgeschoten”, reageert sheriff Ric Bradshaw. “Cigo deed zijn job en gaf zijn leven om ons te redden en beschermen. Er zijn nu twee heel gevaarlijke mensen gevat en onze sheriffs zijn veilig en wel. Onze gedachten gaan uit naar zijn trainer.” “Hij is zo lief en zal nooit vergeten worden”, luidt het in een eerbetoon voor Cigo op Twitter. “Rust in vrede.”

Bekijk ook:
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Benny Coomans

  Respect

 • Sam Bosmans

  Levenslang en stilletjes laten creperen . De liefde van een hond is onvoorwaardelijk .

 • Philippe Schotte

  Die lafaards gaan wel voor de rest van hun leven achter de tralies , dat is de enige troost !

 • patrick masson

  Kunnen die politiehonden geen kogel vrije vest dragen zoals hun baasje ? Zo zouden ze toch beter beschermd zijn. Iets om over na te denken.

 • stefaan vanautgaerden

  En ik hoop dat die dader er niet doorkomt!!!!!!!!!!!!!!!!