Adoptiehond vecht voor leven nadat hij baasje (7) redt van giftige slang

Haus, our most recent baby, was let out... - Donya Pearson DeLuca | Facebook
De Duitse Herder Haus werd onlangs geadopoteerd door de Amerikaanse familie DeLuca en heeft zijn nieuwe baasjes nu al dubbel en dik terugbetaald. Het dier zag hoe de 7-jarige Molly DeLuca werd aangevallen door een ratelslang en sprong op de belager af. Haus redde het meisje, maar werd zelf meedere keren gebeten.

Molly speelde woensdag in de achtertuin van het huis van het gezin in Florida, toen de ratelslang opdook, zo meldt The Dodo. Haus sprong tussen zijn jonge baasje en de slang in om de laatste weg te jagen. "Haus kwam voor haar op en beschermde mijn dochter'', schrijft Molly's moeder Donya op Facebook. "Hij werd drie keer gebeten voor de slang weggleed. Met Molly gaat het goed, ze is alleen geschrokken en van streek."

Dierenarts

Haus had echter direct medische zorg nodig vanwege het gif dat hij door de beten binnenkreeg. De familie bracht hem naar het Connechusett Animal Hospital om hem daar te laten verzorgen. Maar zelfs met hulp van duur tegengif is het nog niet helemaal zeker of de hond het gaat overleven.

Donya liet vrijdag via Facebook wel weten dat de gezondheid van Haus steeds beter wordt. "Hij kan nu opstaan en zeurt om water. De zwelling in zijn poot is minder geworden. We gaan de goede kant op en hebben veel hoop. De zorg die we krijgen is geweldig.''

De verzorging voor de heldhaftige hond is echter niet goedkoop en heeft al bijna tienduizend dollar gekost. De verwachting is dat de kosten nog veel hoger worden. Vrienden van de familie zijn een GoFundMe-pagina begonnen om donaties in te zamelen.