Achtergelaten paard met helikopter van hongerdood gered uit sneeuwgevangenis

screenshot
Uit de bergen van Idaho komen indrukwekkende beelden van dierenvrienden die eind januari een helikopter inzetten om een verlaten paard te redden van een besneeuwde berg. Ze kregen de hulp van Salmon River Helicopters en Idaho Horse Rescue.

Het paard werd aangetroffen door een groep sneeuwmobielrijders, die gedurende vijf dagen weg en weer reden met eten en drinken voor het uitgehongerde paard tot een helikopter het kon komen redden. Het slechte weer maakte een eerdere evacuatie onmogelijk, zegt Ryan Miller, een van de redders.

Sneeuwmuren

Het dier zat samen met een soortgenoot gevangen op een hoogte van 2.350 meter op McCall's Boulder Mountain in Valley County. "Om een of andere reden zijn ze naar de top van de berg gelopen op de slechtst mogelijke plaats", zegt Robert Bruno van Idaho Horse Rescue.

De dieren hadden de sneeuw rondom hen platgetrapt zodat hij tot aan hun buik kwam, maar verder zaten ze vast tussen sneeuwmuren tot 1,8 meter hoog. In de regio leven geen wilde paarden, waardoor de autoriteiten denken dat de dieren verlaten werden door hun eigenaars.

Redding

Een van de paarden kon worden gered met een helikopter. Het werd verdoofd en in een veilig harnas gehesen vooraleer het de lucht in ging. Idaho Horse Rescue meldt dat het paard er slecht aan toe was, maar dat het waarschijnlijk volledig zal herstellen. Het is niet duidelijk wat met het tweede paard is gebeurd.