Acht pinguïnbaby's op komst in Sea Life Blankenberge

BELGA
Als alles goed verloopt, lopen er tegen 12 mei acht kleine pinguïns rond in Sea Life Blankenberge. Dat meldt hoofdverzorger Steve Vervaecke. Vooral het hoge aantal is vrij uitzonderlijk.

Sea Life Blankenberge heeft tien Humboldtpinguïns, waarvan drie koppeltjes nu samen acht eieren hebben gelegd. "Het is vrij uitzonderlijk dat die eieren nu samen komen, maar ook het moment is opmerkelijk, omdat deze pinguïns een warmer klimaat gewend zijn en het de voorbije weken toch vrij koud is geweest in België", zegt Vervaecke. Ook het aantal is vrij uitzonderlijk, meent Vervaecke. Doorgaans hebben ze maar een tweetal jongen per jaar.

Het duurt 41 dagen voor een ei is uitgebroed. "We verwachten het eerste jong al rond 28 april. De anderen zullen dan snel volgen." De overlevingskans bij jonge pinguïns is 80 à 90 procent, dus is het best mogelijk dat het aantal pinguïns in Sea Life plotsklaps bijna verdubbelt.

De Humboldtpinguïn is een van de meest bedreigde soorten in de wereld. Deze soort leeft vooral aan de kust van Peru en Chili, en dankt zijn naam aan de Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt.