151 honden in beslag genomen in illegale kwekerij in Luik

Archieffoto.
Mine Dalemans Archieffoto.
Inspecteurs van het Waalse gewest hebben gisteren 151 honden in beslag genomen in een zaak in het Luikse Pousset (Remicourt). Dat is vernomen bij de lokale overheden en minister van dierenwelzijn Carlo Di Antonio. De erkenning van de kweker-handelaar was vorig jaar al ingetrokken. De eigenares had geen vergunning meer voor haar commerciële activiteit.

De vergunning van de kweker werd in 2017 ingetrokken wegens inbreuken op het dierenwelzijn en feiten van mishandeling. In totaal 151 honden, vooral teven en puppy's, werden in beslag genomen en overgebracht naar opvangcentra. 

Twintig honden werden ter plaatse gelaten. Dat zouden de gezelschapshonden van de eigenaar zijn. In 2008 werden in dezelfde zaak reeds 170 honden in beslag genomen door de politie.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ingrid mertens

  Dierenbeulen moeten zwaar gestraft worden !!!!

 • william Masson

  Alle al de hondjes nu in een vuil asiel in de Walen en binnen drie weken een spuitje omdat ze niet ter adoptie zijn geraakt. Weet waarover ik spreek heb ook een hond gered uit een Waals asiel.

 • julien margery

  Kan je dan 1 van deze in beslag genomen honden dan adopteren?

 • Stéphanie lecoutre

  Broodfokkers hebben geen gezelschapsdieren enkel groot op verdienen honden. De dierenbeschering in ons land is een echte klucht en de straffen hierop nog erger. Gooi dat mens gewoon eensee. Te krappe kooi in en laat ze veertien dagen vergaan zonder eten, drinken en verzorging in d’r eigen stront, ze zal het wel afleren!!

 • marc verkest

  En waar zijn ze Nu gaia en animal rights? Nergens hè. Normaal dan een hond staat hier niet op de consumptie lijst. Arme beesten.