'Zoete wraak' voor leeuw Cecil: jager zonder vergunning doodgebeten

Cecil werd 13 jaar.
epa Cecil werd 13 jaar.
Wereldwijd ontstond er in juli commotie toen een tandarts leeuw Cecil in het Hwange National Park in Zimbabwe afslachtte. Nu is er gerechtigheid voor 'de Koning van het dierenrijk'. Dat vinden althans de lokale bewoners na de aanval van een leeuw op een aantal jagers in de buurt van het park, meldt Express.co.

Volgens de lokale autoriteiten is een groep van vijf jagende mannen, zonder vergunning op zak, aangevallen door een leeuw in de buurt van het Zuid-Afrikaanse Krugerpark. Daarbij kwamen een 24-jarige jager en twee honden om het leven.

De andere vier jagers wisten op tijd te vluchten. "Drie mannen klommen snel in een boom, de vierde wist te ontsnappen. De vijfde jager en twee honden zijn door de leeuw doodgebeten", aldus politieagent Ronel Otto.

Veel medelijden is er niet voor het slachtoffer. "Het wordt hier gezien als gerechtigheid voor de dood van Cecil", zegt een lokale bewoner.

Beroemd
Cecil leefde tot voor zijn dood in het nationaal park Hwange en was de beroemdste leeuw van Zimbabwe. Hij werd met eten uit het nationaal park weggelokt, verwond met een kruisboog en vervolgens meer dan veertig uur achtervolgd door zijn jagers. Uiteindelijk werd de 13-jarige leeuw afgemaakt met een vuurwapen door de Amerikaanse tandarts Walter Palmer.

Wereldwijd werd woedend gereageerd op de dood van leeuw Cecil.
epa Wereldwijd werd woedend gereageerd op de dood van leeuw Cecil.