’s Werelds gevaarlijkste vogel die eigenaar doodde opnieuw verkocht

De kasuaris wordt wel 1,70 meter groot en weegt zo'n 45 kilogram.
AFP De kasuaris wordt wel 1,70 meter groot en weegt zo'n 45 kilogram.
Twee weken geleden doodde een kasuaris, ’s werelds gevaarlijkste vogel, zijn eigenaar in Florida. En dit weekend werd het beest geveild aan een nieuwe eigenaar.

Marvin Hajos (75), een Amerikaanse fokker van kasuarissen, werd twee weken geleden dood teruggevonden in het hok van één van zijn dieren. Vermoedelijk kwam de zeventiger ten val waarna het dier hem aanviel en doodde. Al zou het ook kunnen dat de vrouwelijke kasuaris haar baasje aanviel omdat hij te dicht in de buurt van haar eieren kwam.

Het beest werd in beslag genomen door reddingswerkers en werd door familieleden van Hajos afgelopen weekend opnieuw verkocht op een veiling. Wie de reusachtige vogel uiteindelijk kocht, is niet bekend. De pers was immers niet uitgenodigd op de veiling. Meer zelfs: wie de verkoop probeerde te filmen, moest de zaal onmiddellijk verlaten. En de beelden zouden vernietigd worden, zo luidde de waarschuwing van de familieleden.

(Lees verder onder de foto)

Een close-up van het indrukwekkende beest.
EPA Een close-up van het indrukwekkende beest.

Dodelijke klauwen

De kasuaris is een Australische vogel die nauw verwant is aan de emoe, en een ver familielid is van de struisvogel. Het indrukwekkende beest wordt tot 1,70 meter groot en weegt zo’n 45 kilogram. Wat de kasuaris zo gevaarlijk maakt zijn de klauwen. De vogels hebben drie tenen, waarvan de middelste als een dolk gebruikt wordt. Die ‘dolk’ is zo’n 12 centimeter lang en kan heel wat schade aanrichten.

200 slachtoffers per jaar

Jaarlijks worden er ongeveer 200 personen aangevallen door de grote vogels, maar die aanvallen lopen zelden dodelijk af. Het laatst dodelijke incident – afgezien van het recente ongeluk – dateert van 1926. Toen werd een 16-jarige jongen in het Australische Queensland aangevallen door een kasuaris. De tiener kreeg een ongelukkige trap in de hals waarna hij stierf.

APReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.