'Profeet' benadert leeuwen om te bewijzen dat God hem zal redden. Maar dan...

Een christelijke leider wou tijdens een safari met leden van zijn kerk eens tonen hoe groot de macht van God over dieren is. Alec Ndiwane twijfelde er niet aan dat de Oppermachtige zijn vel zou redden. Liep dat even anders af.

Ndiwane, een leider van een zionistisch kerkgenootschap, noemt zichzelf profeet. Om die stelling kracht bij te zetten, zou hij wel even Gods kracht illustreren. Eerst bracht hij zichzelf in wat zijn reisgenoten omschreven als "een diepe trance" en sprak hij wartaal in het Krugerpark in Zuid-Afrika. Pas dan was hij klaar om op een troep etende leeuwen af te stappen.

Maar Ndiwane ontwaakte al snel uit zijn trance toen de troep leeuwen hem als dessert zag en hem achternazat. Ndiwane trok een sprintje naar de wagen, maar één van de leeuwen wist zijn tanden in zijn zitvlak te planten. Dat meldt Ghanaweb.

De leeuw liet pas los toen een parkwachter een geweerschot in de lucht vuurde. Ndiwane werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar zijn achterwerk moest gehecht worden.

"Ik weet niet wat me overkwam. Ik dacht dat de Heer me wilde gebruiken om zijn macht over dieren te tonen", getuigt de man. En hij gooit er nog een bedenking achteraan: "Is het niet zo dat de mens macht over alle schepsels op aarde heeft gekregen?"