"Niet elk zeehondje moet gered worden"

Experts van Sea Life verwelkomen strenge Nederlandse aanbevelingen

Archiefbeeld van de vrijlating van een zeehond die werd opgevangen door Sea Life in Blankenberge.
Benny Proot Archiefbeeld van de vrijlating van een zeehond die werd opgevangen door Sea Life in Blankenberge.
"Niet elk zeehondje dat met grote ogen op het strand ligt te huilen, moet gered worden", luidt een nieuw advies in Nederland. De aanbeveling wordt verwelkomd door Vlaamse experts. “Onder druk van het publiek zijn we vorige zondag nog een gezond zeehondje gaan ophalen op het strand van Middelkerke”, zegt Manu Popin, hoofdverzorger bij Sea Life Blankenberge. “Dat was nergens goed voor. Maar mensen bleven maar bellen en dreigden met klachten bij Gaia. Ze sleurden zelfs emmers zeewater aan om de puppy nat te houden, terwijl die drie dagen zonder water kan.”

Je hebt 29% van dit artikel gelezen
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • mich lee

  Als men elke rustende zeehond moet gaan opvangen... Zeehonden rusten nu eenmaal regelmatig op het droge. Als er geen zandbanken zijn voor de kust, dan doen ze dat op de kust. Geniet vanop afstand van de unieke gebeurtenis die je mag aanschouwen en laat het dier verder met rust.

 • luu di malinas

  Natuurlijke selectie is niet van toepassing als men zomaar zonder reden gezonde zeehonden van het strand gaat beginnen sleuren.

 • Floris Nijs

  Schrik voor Gaia. Nu is het al ver gekomen. Die moeien zich met alles.

 • Mario Tersago

  Vandaag de dag doet men dit met mensen ook.. Natuurljke selectie staat een trapje lager dan de zwakken aan boord houden.. Hetgeen ons mens maakt zorgt dat we zelf tegen de natuur ingaan, van onszelf alsook andere soorten. Bon dat is misschien niet humaan genoeg of wat kort door de bocht voor onze 'politiek correcte', 'sociale', 'ontwikkelde' en 'welvarende' maatschappij.

 • Renaat Moerman

  Als ik zie hoeveel ik er op Facebook moet "ontvrienden" omdat ze hele dagen met honden en katten bezig zijn verschiet ik daar niet van. De mens is een achterlijk wezen aan het worden.