"Monster" sluit hond op in kooi en verdrinkt dier in vijver

Ter illustratie
thinkstock Ter illustratie
In een vijver in het dorpje Cambron, in de provincie Henegouwen, heeft een wandelaar woensdag het stoffelijk overschot van een hond gevonden. Het arme dier zat opgesloten in een kooi van amper 30 centimeter lang. Bovendien was het ook vastgebonden aan de kooi. Welke dierenbeul dit gedaan heeft, is voorlopig een raadsel. "Er woont hier een monster in de buurt", zegt Janina Pareira, de directrice van het dierenasiel Bugny-Saint-Maclou. Dat schrijft de lokale krant Courrier Picard.

Het dier werd gevonden door een oud-boswachter die een wandeling maakte. De hond was al in staat van ontbinding, waardoor het waarschijnlijk is dat het dier al minstens drie dagen dood was voordat het gevonden werd. "Het was verschrikkelijk om te zien. Er was een enorme stank", zegt Claude Leblond, plaatsvervangend burgemeester van Cambron.

De gemeente dient binnenkort een klacht in. Ondertussen heeft het dier een laatste rustplaats gekregen in de buurt van de vijver waar hij gevonden werd.
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • ingrid mertens

  Vreselijk mensdom! Hopelijk vinden ze de dader om hem eens een lesje te leren en hem naar de psychiatrie te brengen!!

 • Dirk Luyckx

  Schandalig gewoon,, begrijp dit echt niet

 • patricia peeters

  Gezegend zijn de honden met baasjes die hen graag zien en hen met RESPECT behandelen.

 • Erik Van Drom

  Ik treed je volledig bij Dick, sommige hebben voor niets respect

 • Marc Geerts

  Gebeurde 50 jaar geleden ook al, ooit met mijn vislijn een zak uit het kanaal bovengehaald aan een brug en in de zak zat een hond. Ochhh ze straffen moordenaars of criminelen maar met enkelbandje, laat staan dat ze dit zouden bestraffen.