“Meer dan 8.000 koala’s in Australische deelstaat dood door bosbranden”

Deze koala heeft geluk.
PAUL SUDMALS via REUTERS Deze koala heeft geluk.
In de Australische deelstaat New South Wales (NSW) zijn meer dan achtduizend koala’s gestorven door de aanhoudende bosbranden, meldt SBS News. Dat is de schatting van de Australische minister van Milieu, Sussan Ley. Het gaat om zo’n 30 procent van het totaal aantal koalaberen in de deelstaat.

“Dat komt omdat 30 procent van het leefgebied van de koala’s is vernietigd’’, zei Ley vandaag. “Maar we weten meer zodra de branden zijn geblust.’’ De minister noemde de koala  ‘een van onze meest iconische soorten’.

In de deelstaten New South Wales, Victoria en South Australia woeden al wekenlang hevige bosbranden. Rond Sydney is de noodtoestand afgekondigd. In de regio worden ook temperatuurrecords gebroken en is de hoogste alarmfase van kracht. In New South Wales bestrijden zo’n 2500 brandweermannen het vuur. Tientallen bewoners raakten al gewond en huizen zijn verwoest. Ook zijn er meerdere doden gevallen.

OAKBANK BALHANNAH CFS via REUTER

Bekijk ook: Mama koala beschermt haar baby tegen oprukkende bosbranden

Bekijk ook: Zwaar verbrande koala krijgt water van reddende engel

Bekijk ook: Vrouw redt zwaar verbrande koala uit vlammenzee
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Michel Van Limbergen

    Beelden om van te huilen.