"Leeuwendoder bood gidsen 20.000 dollar aan om te liegen"

Walter Palmer heeft meer op zijn kerfstok dan de gekochte moord op leeuw Cecil in Zimbabwe. De gehate tandarts uit Amerika heeft bijna tien jaar lang foto's van de illegale plezierjacht op een zwarte beer verscholen gehouden. Inmiddels zijn de beelden boven tafel gekomen. Hij was bereid 20.000 dollar (18.000 euro) te betalen om de actie in de doofpot te stoppen, meldt ABC News.

Op de bewuste foto's zien we Palmer boven een doodgeschoten beer staan in Wisconsin in 2006. Nadien zou hij geprobeerd hebben om de drie gidsen om te kopen omdat hij geen jachtvergunning had voor het gebied. Bedoeling was dat ze zouden liegen over de criminele daad en valse verklaringen zouden afleggen.

Maar Palmer draaide twee jaar later toch op voor de dood op de zwarte beer, die hij bovendien doodgeschoten had buiten het jachtgebied. Ook zijn leugens kwamen aan het licht. In eerste instantie stond de man 225.000 euro boete en vijf jaar cel te wachten, maar uiteindelijk kwam hij weg met een boete van 2.700 euro en een jaar voorwaardelijk als hij een overeenkomst tekende.

De Amerikaan John Vaudreuil deed het verhaal uit de doeken tegen ABC News. Hij was diegene die het dode dier vervoerde. Het was al bekend dat Walter Palmer fervent jaagt op wilde dieren. De afgelopen weken kwam naar buiten dat hij elanden, rendieren, buffels, poema's en zelfs een ijsbeer om het leven gebracht had.