'Hope' moet de Sumatraanse neushoorn redden

AP
'Hope', een Sumatraanse neushoorn die in de Verenigde Staten in gevangenschap is geboren, is vandaag in zijn nieuwe omgeving in Indonesië gearriveerd. De autoriteiten hopen dat het dier ertoe bijdraagt de met uitsterven bedreigde soort in stand te houden.

Reis van 36 uur
Harapan, een acht jaar oud mannetje wiens naam hoop betekent, is vandaag aangekomen in een opvangcentrum voor de conservatie van neushoorns op het eiland Sumatra na een lange reis van de zoo in Cincinnati, Ohio.

Het dier stelt het wel na een reis van 36 uur per vliegtuig, boot en vrachtwagen naar zijn nieuw verblijf in het nationaal park van Way Kambas. Dat deelde een verantwoordelijke van het ministerie van Bosbeheer, Bambang Dahono Adji, mee.

"Hij verkeert in goede gezondheid en heeft een gezonde eetlust. Vanmorgen heeft hij alle bladeren opgegeten", voegde hij eraan toe.

Nog maar 100
De Sumatraanse neushoorns behoren tot de zeldzaamste ter wereld. Er bestaan er nog nauwelijks honderd van. Harapan was de laatste van zijn soort in de VS. Daarom werd beslist hem naar Sumatra te sturen in de hoop dat hij voor nakomelingen zorgt.

Het parkbestuur hoopt dat Harapan het voorbeeld van zijn tweelingbroer volgt en paart met een van de drie vrouwtjes in het dierenpark. Sumatraanse neushoorns zijn de enige soort in Azië met twee horens.

AP
EPA
AP
AP