Ga naar de mobiele website
^ Top

"Hij zat nat en angstig in hoek van tuin": politie redt hond van zware verwaarlozing

thinkstock
De Antwerpse politie is gisteren opgeroepen voor een verwaarloosde hond in de Pieter Van Passenstraat in Wilrijk. Buren hadden de hulpdiensten verwittigd nadat ze merkten dat het dier in erbarmelijke omstandigheden in de tuin van een gebouw leefde. De eigenaar van de hond was al enkele dagen niet meer gezien.

De buren hadden de Duitse herder al wat te eten gegeven toen de politie ter plaatse kwam. De tuin waar het dier inzat, bood geen bescherming tegen weer en wind, lag vol uitwerpselen en haar van de hond en was bezaaid met houtresten, spijkers, emmers en plastic flessen.

"Toen we arriveerden, zat de hond angstig en nat in een hoek van de tuin. Hij werd door gespecialiseerde mensen gevangen en meegenomen naar een asiel. De dienst Inspectie Dierenwelzijn van het Vlaams Departement Leefmilieu, Natuur en Energie werd op de hoogte gebracht", klinkt het in een mededeling van de politie.
17 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Kathy Schraudt

  Oooo ik snap sommige mensen niet . Als je een hond hebt verzorg het dan ook anders moet je geen hond nemen .

 • peggy v

  Zo erg voor da beest kwil em ook wel .

 • Dirk Schautteet

  Als ze permanente opvang zoeken, laat em maar komen, is HEEL welkom.

 • Ronald V R

  Marc Geerts,frustraties ? Wat hebben politici hier mee te maken ? Een dier krijgt van mij evenveel respect als een mens al verdient het meer, en dat is zonder politiek.

 • Willy Caubergs

  Als je een.wil moet je er voor zorgen zoniet moet je de baasjes maar straffen! !!

Meld een bug