'Herman de Viller' wil live op Facebook konijn villen

Thinkstock
In Nederland is deze week ophef ontstaan nadat een slager had aangekondigd live op Facebook een konijn te villen. Na honderden boze reacties en zelfs doodsbedreigingen, besliste de man - die zichzelf 'Herman de Viller' noemt - zijn sessie af te blazen, maar op die beslissing komt hij nu terug. De livestream zal weldegelijk plaatsvinden.

Een slager uit het Nederlandse Geldenaken had enkel het beste voor toen hij zijn Facebookpagina 'Van Flappie tot Bontje' in het leven riep. 'Herman de Viller' - zijn volledige naam maakt hij niet bekend - biedt zijn diensten aan om zieke konijntjes of overleden diertjes te villen, zodat familieleden een mooie herinnering overhouden aan hun huisdier. Hij wilde deze week daarom live op Facebook tonen hoe je een konijn vilt, "zodat je het vachtje voor altijd bij je hebt".

De livestream had volgens de slager enkel tot doel "begrip voor onze zaak te vragen". Hij wilde daarnaast ook tonen "dat we (vilders, red.) op een humane manier te werk gaan".

"Walgelijke vent"

Zijn 'daad van liefdadigheid' schoot bij heel wat Nederlanders echter in het verkeerd keelgat. De man kreeg tal van boze reacties tot zelfs bedreigingen naar het hoofd geslingerd. "Er werden eieren op mijn ramen gegooid en mijn sloten werden volgespoten met troep", reageerde de man in de Nederlandse media. Hij werd 'gore hond' en 'walgelijke vent' genoemd. Omdat de locatie waar de slager het dier ging villen, bekend was geraakt, besloot hij de boel dan ook af te blazen.

Eergisteren liet de man dan toch weten een plekje gevonden te hebben om de live video te laten doorgaan. "Ondanks alle commotie heeft de media-aandacht toch geleid tot positiviteit", klinkt het op de Facebookpagina. "Locatie gevonden voor de livestream!" En 'Herman de Viller' vervolgt: "Ook hebben we een hoop steunbetuigingen ontvangen en dit geeft ons weer energie om door te gaan." Wanneer de livestream zal plaatsvinden, is vooralsnog niet bekend.

De bewuste Facebookpagina.
RV De bewuste Facebookpagina.11 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • chris vanderwaegemaecker

  Eten ze geen konijn misschien?hypocrieten.

 • stephan godts

  Dat ze hem ook villen de smeerla0

 • Jeroen Roelants

  Waarom ni? Nog geen 100 jaar geleden deeden ze dat gewoon doodnormaal op straat in de meeste landen zelfs nog... als die diertjes ni geleden hebben vindt ik het geen probleem..

 • Napoleon B

  Waar gaat de wereld naartoe?

 • Ka Ka

  Hypocriete wereld weer. Dat gebeurd dagelijks op een natuurlijke manier en ze eten het zelf ook. Maar zolang ze zich maar kunnen troosten met het feit dat ze het niet zelf zien.