"Brusselse Raad voor Dierenwelzijn komt er niet voor de sier"

Staatssecretaris van Dierenwelzijn Bianca Debaets.
BELGA Staatssecretaris van Dierenwelzijn Bianca Debaets.
Deze zomer schiet de Brusselse Raad voor Dierenwelzijn uit de startblokken. Bedoeling is dat het orgaan samen met bevoegd staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) nadenkt over manieren waarop het welzijn van dieren in het Brussels gewest kan verbeteren. "De Raad zal er niet voor de sier bij zitten", belooft Debaets.

De Brusselse regering keurde pas de samenstelling van de Raad goed. Binnenkort worden de vijftien effectieve en de elf plaatsvervangende leden gekozen. Het kabinet-Debaets benadrukt het belang van de eerste bijeenkomst die binnen enkele weken geagendeerd staat. "Het mishandelen van dieren, problemen met gevaarlijke honden, elektrische halsbanden voor honden, enzovoort. De lijst van onderwerpen die regelmatig op de tafel van de staatssecretaris terechtkomen, is zeer uitgebreid", luidt het in een mededeling.

De CD&V-politica wil de Raad meteen enkele concrete opdrachten meegeven. De Raad zal onder andere bestaan uit vertegenwoordigers van verenigingen voor dierenbescherming, dierenasielen, dierenartsen, onderzoekssector en de middenstand.