Ga naar de mobiele website
^ Top

"Babydolfijn was al dood vóór massaselfie toeristen"

Argentijnse strandganger houden de babydolfijn in de lucht
Screenshot Youtube Argentijnse strandganger houden de babydolfijn in de lucht
Het leidde tot een storm van kritiek op sociale media: beelden van een groep strandgangers die foto's neemt met een stervende babydolfijn. Onterecht, zegt Argentijn Hernán Coria, die erbij was en foto's maakte. "De dolfijn was al dood toen hij uit het water werd gehaald."

In eerste instantie werd aangenomen dat de dolfijn stierf nadat hij uit het water was gehaald. Op de beelden die Coria maakte en op Facebook zette, is te zien hoe een toerist het dier oppakt. De dolfijn wordt vervolgens door een grote groep toeristen vastgepakt en gefotografeerd. 

"Het ging allemaal erg snel", vertelt Coria in een interview met de lokale krant Telefe Noticias. "Maar toen de dolfijn aanspoelde, was het dier al dood. Iemand heeft het beestje nog naar het water gebracht. De dolfijn zwom niet weg."

De dode babydolfijn behoorde tot een soort die met uitsterven wordt bedreigd. De Argentijnse dierenbescherming was dan ook onaangenaam verrast. "Deze soort kan niet lang uit het water blijven", waarschuwde de organisatie. "We moeten samenwerken om deze dieren te beschermen."

Meer dode dolfijnen
Coria zegt dat hij geschrokken is van alle heftige reacties. Het is goed dat er nu aandacht is voor het lot van de dolfijnen, zegt hij. "Maar ik had niet verwacht dat het zo breed zou worden uitgesmeerd." Coria heeft de foto's van het dode dier inmiddels van Facebook verwijderd.

Volgens de Argentijnse strandganger spoelen er vaker dolfijnen aan bij de kustplaats Santa Teresita. "Er lagen die dag meer dode dolfijnen op stranden in de buurt."

De dierenbescherming in Argentinië hoopt dat toeristen leren van dit incident. "Dolfijnen moeten meteen terug naar het water worden gebracht, anders drogen ze uit. Elke dolfijn telt."
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug