Exclusief voor abonnees

“Als katje Lee een ratje was, was het nu al dood”: rechter velt ook morgen nog geen beslissing

Katje Lee werd twee maanden geleden meegenomen uit Peru door een Vlaamse studente. Het dier is mogelijk hondsdol.
RV Katje Lee werd twee maanden geleden meegenomen uit Peru door een Vlaamse studente. Het dier is mogelijk hondsdol.
Wat gebeurt er met katje Lee? Daar wordt morgen over gepleit in de rechtbank, na twee weken van welles-nietesspelletjes tussen ‘baasje’ Selena Ali (23), haar advocaat en GAIA enerzijds en het Federaal Voedselagentschap anderzijds. “Als katje Lee een ratje was, was het al lang geëuthanaseerd”, zegt emeritus filosoof Herman De Dijn.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
71 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Monique De Deken

  Het zou wel straf zijn als het labo van Marc Van Ranst deze kat zou opnemen voor quarantaine. Dit zou misbruik zijn van geld bestemd voor gezondheidszorg voor mensen waar er al tekort aan is. Evenzo zou het misbruik zijn van maskers, beschermingskledij en dergelijke waar zieken- en verzorgingstehuizen nog altijd grote behoefte aan hebben.

 • Mark Deckers

  nicole pottier, jij kent niets van katten. Een kat, eens ze buiten is, is een roofdiertje en zal vangen wat ze kan vangen. Bedorven voedsel zal ze niet eten, maar een lekker malse prooi die (ze kan het niet weten natuurlijk) een virus meedraagt is nog steeds iets eetbaars. Mochten dieren virussen kunnen ruiken of aanvoelen zouden die virussen niet kunnen bestaan.

 • magda de munck

  Gewoon een aandacht zoekster waar de wet moet voor wijken.

 • nicole pottier

  Je kan geen kat vergelijken met een rat, een rat zit in de riolen en in al het vuil die er is, kan je niet binnen in huis nemen, een kat is heel proper en zindelijk en heel lief als het niet mishandeld word, en zal zeker geen viezigheid eten en geen bedorven voeding

 • Luc Van Bogaert

  Zelfs minister Weyts wil van geen euthanasie weten.