De Star Trek replicator bestaat nu in het echt

In 30 seconden eten bereiden naar je eigen smaak en op elk moment van de dag. In Star Trek doet de zogeheten replicator dit, maar dankzij Israëlische ingenieurs bestaat zo'n machine nu echt. 

De Genie heeft de grootte van een koffiezetapparaat en kan eten maken met behulp van gedroogde ingrediënten. Via een app geef je aan waar je zin in hebt, waarna het apparaat begint te mixen en schudden. Binnen een halve minuut staat je eten in een portie van 140 gram voor je neus.

Personaliseren
Israëlische chefs bedenken constant nieuwe recepten voor Genie en er zijn plannen voor speciale pakketten voor mensen met bepaalde allergieën. Binnen afzienbare tijd moet Genie ook op de Europese markt verschijnen. Het echt personaliseren van het apparaat, zodat je eten is afgestemd op jouw lichaam, is een plan voor de langere termijn.

Eerlijker
Het team achter Genie verwacht niet dat het apparaat het avondje uit eten snel zal vervangen. Wel hopen de bedenkers er voedselverspilling en honger in arme landen mee tegen te gaan. "In onze wereld zijn we te dik en gooien we veel eten weg. In hun wereld hebben ze helemaal geen eten," aldus een van de ingenieurs. Genie zou volgens de bedenkers dan ook moeten zorgen dat het eten op de wereld eerlijker verdeeld wordt.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels