Commerciële ruimtecargo bij Internationaal Ruimtestation ISS aangekomen

De cargo is vandaag bij het ISS aangekomen.
AP De cargo is vandaag bij het ISS aangekomen.
Een onbemande commerciële ruimtecargo is vandaag bij het Internationaal Ruimtestation ISS aangekomen en met de Canadese robotarm van het complex uit de ruimte geplukt, zo was rechtstreeks op NASA TV te zien.

De door astronaute Anne McClain bediende Canadarm-2 “ving” de Cygnus om 11.28 uur Belgische tijd boven het noordoosten van Frankrijk. De cargo werd vervolgens om 13.31 uur Belgische tijd boven de Indische Oceaan aan de spacemeccano vastgehecht, met name aan de naar onze planeet gerichte koppelingspoort van de Amerikaanse Unity-module.

De Cygnus, die voor deze missie de naam “S.S. Roger Chaffee” naar de bij een oefening met Apollo-1 omgekomen astronaut is genoemd, heeft zowat 3,8 ton voorraden, wetenschappelijke uitrusting en andere goederen zoals Cubesats mee voor de opvarenden van het ISS.

De cargo blijft tot 23 juli aan het ISS hangen, en zal voor aan een verlengde missie van negen maanden die nanosatellieten uitzetten.

Het vrachtruimteschip was woensdag om 22.46 uur Belgische tijd van op Wallops Island voor de kust van de Amerikaanse staat Virginia als nuttige lading van een Antares-230 draagraket van Northrop Grumman vertrokken.

Ontwikkeld door het vroegere Orbital Sciences, dat uiteindelijk opgegaan is in Northrop Grumman, verzorgt de Cygnus net als de Dragon van SpaceX voor rekening van het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA bevoorradingsmissies naar het ISS.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.