Christie's veilt zeldzame maansteen. Geschatte waarde: slordige 2,3 miljoen euro

via REUTERS
Een groot stuk maansteen gaat onder de hamer bij Christie's, zo laat het Britse veilinghuis weten. Het zou gaan om een van de grootste stukken van het zeldzame maangesteente op aarde. 

Volgens Christie's is de meteoriet het op vier na grootste stuk maanrots op onze planeet. De waarde van het exemplaar wordt geschat op zo'n 2 miljoen pond (ongeveer 2,3 miljoen euro).

In totaal is er bijna 650 kilo maangesteente op aarde. De stenen zijn meegenomen door de maanmissies van de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie, of als meteoriet neergekomen.

Het stuk dat wordt geveild, weegt rond de 13,5 kilo en werd twee jaar geleden gevonden in het westen van de Sahara. "Ik heb vaker een maanmeteoriet in mijn handen gehad", zegt James Hyslop, hoofd wetenschap en natuurhistorie bij Christie's, "maar elke keer als ik dit exemplaar zie, sta ik versteld van de grootte ervan.”

via REUTERSReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.