België in de middenmoot in duurzaamheidsrapport van de VN

Slechte luchtkwaliteit in Brussel, archiefbeeld ter illustratie.
Photo News Slechte luchtkwaliteit in Brussel, archiefbeeld ter illustratie.
In een nieuw rapport van de Verenigde Naties, in samenwerking met de Europese instellingen, scoort ons land gemiddeld voor de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's). Dat meldt de UAntwerpen, die meewerkte aan het onderzoek. Zwakke punten zijn klimaat, hernieuwbare energie, milieuvervuiling en de bescherming van leven op het land en onder water.

Alle Europese lidstaten kregen punten voor de zeventien SDG's. Het rapport toont aan dat de tien landen die het best op weg zijn om de duurzaamheidsdoelstellingen tegen 2030 te halen, allemaal in Europa liggen. Daar staat tegenover dat zelfs in Europa geen enkel land op dit moment op weg is om alle doelstellingen te halen.

In totaal komt België op de elfde plaats terecht op 28 lidstaten. In vergelijking met de andere EU-landen scoort België goed op innovatie en onderzoek, onderwijs, gezondheidszorg en werkgelegenheid. Ook op vlak van recyclage van afval en kwaliteit van ons drinkwater zijn we goed bezig. Slechter scoort België voor klimaat, hernieuwbare energie, milieuvervuiling en de bescherming van leven op het land en onder water. Het teveel aan stikstof, waar in Nederland een groot debat over woedt, is ook in België een probleem. 

Ook Europese steden kregen een duurzaamheidsscore. Op 45 steden zitten Antwerpen (21ste plaats) en Brussel (25ste plaats), net zoals België, in de middenmoot.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean De Grande

    "Het rapport toont aan dat de tien landen die het best op weg zijn om de duurzaamheidsdoelstellingen tegen 2030 te halen, allemaal in Europa liggen." Dus wordt het hoog tijd dat al die klimaat-en milieu extremisten ergens anders de boel op stelten gaan zetten.