Archeologen vinden verzegelde kruik van 2000 jaar oud met gele vloeistof

Getty
Chinese archeologen hebben in een graftombe een 2.000 jaar oude verzegelde kruik met daarin een gele vloeistof in gevonden. “Het ruikt naar wijn”, zegt een van de onderzoekers. De vloeistof is nu naar een laboratorium gebracht.

De bronzen kruik werd opgegraven in de centrale provincie Henan. De vondst werd bekendgemaakt door het staatspersagentschap Xinhua. Verdere testen moeten duidelijk maken om welke vloeistof het echt gaat.

Behalve de bronzen kruik met een inhoud van 3,5 liter, vonden de archeologen ook een lamp in de vorm van een wilde gans. De vondsten dateren uit de periode van de Westelijke Han-dynastie (206 voor Christus - 8 na Christus).
Eerder werd in andere graven ook al rijstwijn gevonden van vergelijkbare leeftijd. Die drank, gemaakt van rijst, was belangrijk bij ceremonies en rituele offers in het oude China. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • robrecht Peeters

  Het kan natuurlijk ook om een pispot gaan......

 • Brianna Dams

  Misschien moest er ene op de begrafenis plassen.

 • Joeri Geens

  toch maar beter niet van drinken waar het ook naar ruiken mag

 • Gino De Neef

  Urine staal,?

 • dominiek vanharen

  Zie maar dat we hier in Belgie geen speciale taxen hierop moeten betalen.