Aquiris meldt grote vervuiling van Zenne

UNKNOWN
Aquiris heeft vanochtend een "grote" vervuiling van de Zenne vastgesteld, stroomopwaarts van het waterzuiveringsstation Brussel-Noord. Het bedrijf heeft in een brief en per fax onmiddellijk het Brussels Instituut voor Milieubeheer (BIM) en de Brusselse Maatschappij voor Waterbeheer (BMWB) op de hoogte gebracht.

Aquiris heeft de bevoegde diensten gevraagd een inspectie uit te voeren om de exacte herkomst van de vervuiling te achterhalen.
 
Het waterzuiveringstation Brussel-Noord werkt na het incident van december vorig jaar opnieuw op volle kracht. "Het gezuiverde water dat in de Zenne wordt geloosd is conform met de normen van het lastenboek. Dit werd gistren nogmaals bevestigd door het BIM", aldus Aquiris.
 
Impact
De vastgestelde vervuiling bevindt zich stroomopwaarts van het waterzuiveringsstation en "zou een impact kunnen hebben op metingen van het water van de Zenne stroomafwaarts", aldus Aquiris. Het bedrijf zegt ervan overtuigd te zijn dat het BIM en de BMWB "snel zullen achterhalen vanwaar de vervuiling precies komt".
 
Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) heeft alvast contact opgenomen met het kabinet van haar Brusselse collega Evelyne Huytebroeck (Ecolo). "Volgens de informatie van het kabinet Huytebroeck is er geen sprake van een betekenisvol spoor van vervuiling. Mocht er toch sprake zijn van vervuiling, wordt Schauvliege meteen geïnformeerd", zo stelt men op het kabinet de Vlaamse minister van Leefmilieu. (belga/sps)