Amerikanen krijgen volledige eclips te zien, maar dankzij NASA kunnen wij meegenieten

thinkstock
Volgende week maandag schuift de maan opnieuw tussen de Aarde en de zon, met een mooie zonsverduistering als gevolg. Helaas krijgen enkel bepaalde gebieden in de Verenigde Staten een volledige eclips te zien. Maar gelukkig is er NASA, dat de volledige eclips gratis zal streamen.

De Verenigde Staten krijgen op 21 augustus voor het eerste sinds 1979 een volledige zonsverduistering te zien. Wij wachten er al sinds 11 augustus 1999 op, maar dankzij NASA kunnen wij maandag meegenieten van de Amerikaanse eclips. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie zet alle middelen in om het verschijnsel te filmen en te streamen.

NASA laat 57 ballonnen de lucht in die samen met telescopen op de grond de eclips zullen filmen zoals dat nog nooit gebeurd is. Van 18.00u tot 22.00u zal NASA de eclips streamen van begin tot einde en vanop twaalf verschillende locaties in de Verenigde Staten.

NASA zal de speciale webcast streamen op Ustream en op de NASA-Facebookpagina. Hou dus maandag zeker beide kanalen goed in de gaten.

Voor meer informatie kan je terecht op de speciale eclipswebsite van NASA.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gino De Neef

    Ik woon hier midden in dat pad. In WNC. Ben al druk bezig met een regendans aan het leren want ik kan al die eclipse gekken missen als de pest. We hebben hier al genoeg toeristen op onze bergwegen.