30.000 Chinezen zitten vast door overstromingen

UNKNOWN
In het noordoosten van China zitten 30.000 inwoners van een stad vast door de overstromingen die het land al ruim een week teisteren. Elders zijn ongeveer duizend vaten met explosieve stoffen in een rivier gestroomd, zo meldt BBC.

Het noodweer neemt ernstige vormen aan in China. In de stad Kouqian kwamen 30.000 inwoners vast te zitten toen een reservoir en twee rivieren overstroomden door de regenval. In dezelfde provincie kwamen chemische stoffen in de Songhua rivier terecht. De overstromingen zijn de ergste in meer dan tien jaar.

De hevige neerslag is al sinds vorige maand bezig en rivieren in het hele land kunnen het water niet meer slikken. Zo ontstaan er ook grondverschuivingen en bruggen begeven het onder de zware druk. Officieel kwamen al 928 mensen om het leven, terwijl 477 anderen vermist zijn.

Meer dan 200 reddingswerkers zijn Kouqian gestuurd om de inwoners uit hun situatie te redden. Volgens Chinese media staan huizen en gebouwen onder water en zitten 80 mensen vast in een treinstation. De enorme Drieklovendam werd voor de tweede keer dit seizoen tot het uiterste gedreven. (gb)

UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN