19 tornado’s in één dag in Midwest: drie doden, meerdere gewonden

In de buurt van Joplin (Missouri) vielen zeker drie doden door het noodweer.
Twitter In de buurt van Joplin (Missouri) vielen zeker drie doden door het noodweer.
In de Verenigde Staten zijn zeker drie doden gevallen door het noodweer dat al enkele dagen woedt in de Midwest. De doden vielen in de staat Missouri, in de buurt van de stad Joplin die in 2011 al zwaar werd verwoest. Dat meldt de zender NBC op basis van de lokale autoriteiten.

Zowat 15 kilometer ten noorden van de stad zijn ook nog verschillende mensen gewond geraakt. Hoe ernstig de materiële schade is, zal pas vandaag duidelijk worden.  De storm trof de omgeving van Joplin exact op de achtste verjaardag van de zware tornado op 22 mei 2011. Toen kwamen 158 mensen om het leven.

In de naburige staat Oklahoma is de wateroverlast de grootste zorg. De ongeveer 600 inwoners van het plaatsje Webbers Falls is opgeroepen om zich in veiligheid te brengen. De rivier Arkansas is daar sterk aan het aanzwellen en dreigt buiten haar oevers te treden. Twee losgeslagen vrachtschepen dreigen er een dam te beschadigen. Vooralsnog zijn er geen meldingen van schade of slachtoffers.

De Midwest wordt al de hele week geteisterd door supercellen - uitzonderlijk zware onweersbuien - en tornado’s. Alleen al op maandag zijn in het westen van Texas en het centrum van Oklahoma minstens 19 tornado's geteld.

Een door een tornado beschadigde woning nabij Mangum, in Oklahoma.
AP Een door een tornado beschadigde woning nabij Mangum, in Oklahoma.
Maandag alleen al werden in het westen van Texas en het centrum van Oklahoma minstens 19 tornado’s geteld.
AP Maandag alleen al werden in het westen van Texas en het centrum van Oklahoma minstens 19 tornado’s geteld.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.