"Oprichter Amazon wil ruimtereizen verkopen vanaf 200.000 dollar"

REUTERS
Niet alleen Tesla-topman Elon Musk wil mensen in de ruimte brengen, ook de oprichter van webwinkelplatform Amazon, Jeff Bezos, heeft dezelfde ambitie. De Amazon-baas wil volgend jaar ruimtevluchten verkopen. Vanaf 200.000 dollar zullen toeristen door de ruimte kunnen zweven. Dat vertellen verschillende bronnen bij Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van de miljardair, aan persagentschap Reuters. 

Met Blue Origin, dat in 2002 werd opgericht, wil Jeff Bezos niet alleen ruimtevaart innoveren, maar ook ruimtetoerisme realiteit maken. Ingenieurs van het bedrijf ontwikkelen momenteel herbruikbare raketten die mensen de ruimte in kunnen sturen. De New Shepard-raket, die op 100 kilometer boven onze planeet zal circuleren, moet plek bieden aan zes passagiers.

Medewerkers van het ruimtevaartbedrijf laten weten dat de raket intussen acht testvluchten zonder passagiers heeft gemaakt. Er werd telkens een testpop - bijnaam: de "Mannequin Skywalker" - gebruikt tijdens de tests in de Amerikaanse staat Texas. 

Volgens verschillende bronnen zal de passagierscapsule "de eerstvolgende weken" getest worden door werknemers van Blue Origin. Welke medewerkers als eerste de ruimte ingestuurd zullen worden door de Amazon-baas, is nog niet bekend. Zo schrijft Reuters.

Ruimtekolonie

Bezos liet eerder al  in een interview met Mathias Döpfner, de CEO van Axel Springer, weten dat hij een ruimtekolonie wil oprichten. Dat is volgens hem de enige manier om de mensheid te redden. “Ik wil eerst miljoenen mensen in de ruimte, dan miljarden en uiteindelijk wil ik dat er een biljoen mensen in de ruimte leven", zei hij toen.

De Amazon-oprichter - die met een vermogen van 110 miljard euro bovenaan het lijstje van de rijkste mensen ter wereld prijkt - zou volgend jaar de eerste suborbitale ruimtevlucht voor betalende passagiers organiseren. 

AFP5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gerard Braeckmans

  @ dirk gommaerts, je hebt gelijk maar waar denk je dat de meesten in de westerse wereld denken dat ze leven? In een pretpark. Waar bv. voetbal het leven beheerst. Elke 2 dagen een muziekfestival, enz.

 • dirk gommaerts

  Ongeveer 1 miljard mensen hebben geen toegang tot veilig drinkbaar water. Terwijl we wel de nodige technologie hebben om hen te bevoorraden. Maar men ziet er geen winst in, en winst in mensenlevens telt enkel voor vermogenden. Daarom dat er wel geinvesteerd wordt in ruimte-toerisme en niet in waterwinning. Het is wansmakelijk dat enorme budgetten wel gaan naar het plezier van enkele gefortuneerde toeristen en de sf-droom van een fantast.

 • Francinne Declerque

  Ruimtereizen zou ik het nu niet noemen, voor een paar seconden de ruimte zien om dan weer terug af te dalen is eerder een uit de hand gelopen vliegtuigreisje. Kom nog eens terug als je voor een appel en een ei naar een ruimtekolonie kan verhuizen en blijven. Enkel wie atheïst is mag mee, om problemen te voorkomen.

 • dehaes jean

  AMAZON !!!! die hebben mij goed geflikt (((zeker weten ))))

 • Johnny De Sutter

  Kleingeld. Dat zit in mijn handschoenenkastje van de wagen voor noodgevallekes. Ik snap niet dat dit nieuws is. De rijken worden rijker, de armen worden armer.. Is het trouwens niet eens tijd voor een nieuw artikel over de ZEER slechte werkomstandigheden bij Amazon?