Make Belgium Great Again

Gesponsorde inhoud

‘Make Belgium Great Again’ zet in op verkeersveiligheid. Met deze tips op kindermaat kom je veilig aan op school

Make Belgium Great Again

Uit de tweede aflevering van Make Belgium Great Again blijkt nogmaals dat onze schoolomgevingen razend gevaarlijk kunnen zijn voor de jongste weggebruikers. Verkeerslesjes zijn saai, maar met deze tips op kindermaat kom je veilig op school. Met welk vervoersmiddel je ook gaat.

Met de benenwagen

• Wil je oversteken? Doe dan de wandelchacahcha! Ga naar de stoeprand en shake met je hoofd van links, rechts en terug naar links. Heb je alles rondom je goed gezien? Dans dan maar rustig over. (Niet te snel, zo kan je publiek er goed van genieten.) En vergeet niet: op de witte strepen mag je staan, de zwarte zijn lava.
• Als je wil oversteken en er komt een auto aan, moet je even heel diep in de bestuurder zijn ogen kijken. Als hij ook naar jou kijkt, mag je oversteken. Vergeet hem niet te bedanken met een flinke knipoog of een enthousiaste zwaai.
 Racen op de speelplaats is superleuk, maar hou het op straat maar lekker traag. Kruip op tijd uit je bedje zodat je vroeg naar school kan vertrekken. Zo’n rustig ochtendwandelingetje is niet alleen tof en gezond, het zorgt er voor dat je nog veel speeltijd met je vriendjes over hebt voor de bel gaat.

Al trappend

• Wie niet danst op zijn fiets, doet het verkeerd. Een tochtje door het verkeer zit vol supercoole dansmoves. Ga je naar links of rechts afslaan? Steek dan eerst je arm zo ver uit als je kan. Kijk voor je afslaat wel even achter je om zeker te zijn dat je geen andere dansers aanrijdt.
• En bij dansen hoort muziek! Als je ergens wil inslaan, maar de bestuurder ziet je niet? Maak dan maar lekker veel lawaai met je bel of je toeter tot ook hij je opmerkt.
• Doe de fietscheck voor je vertrekt! Helm op? Check! Fluohesje aan? Check! Werken je lichten? Check! Beide banden opgepompt? Dubbel check!

Vroem vroem

• Klik je altijd vast als je in de auto kruipt. Alle coole kerels en grieten dragen een gordel. Of vind jij racepiloten en astronauten misschien niet stoer genoeg?
• Als kleine prins of prinses van de achterbank heb jij het voor het zeggen! Vraag dus maar aan je mama of papa om je vlak voor de schoolpoort af te zetten. Zo moet je geen drukke baan oversteken en ben je sneller op de speelplaats bij je vriendjes.

Busje komt zo

• Met de bus naar school gaan, is superleuk want op de bus kan je nieuwe vriendjes maken. Maar daarvoor moet je je natuurlijk wel gedragen. Laat je boekentas dus niet slingeren in de gang, schuif zo ver mogelijk door naar achter en leid de chauffeur vooral niet af. Zo zal iedereen je de max vinden.
 Als busrijder moet je een stoere superheld zijn. Er kan namelijk altijd iets misgaan. Je mist je bus bijvoorbeeld? Of ze komt niet opdagen? Of misschien was jij wel zo leuk met je vriendjes aan het praten dat je per ongeluk op de foute bus stapte. Vraag thuis dus een briefje met alle busuren en enkele gsm-nummers op. Zo kan je zelfs de grootste problemen zelf oplossen.

ENGIE Fabricom maakt het verkeer veilig en vlot
In alle uithoeken van Vlaanderen helpt ENGIE Fabricom om het verkeer veiliger en vlotter te laten verlopen. Zo plaatsten ze in Hasselt en Antwerpen intelligente verkeersinformatieborden die automobilisten veilig en duidelijk naar een vrije parkeerplaats loodsen om zo onnodige files te vermijden. Verder plaatste ze ook camera’s die niet enkel de verkeersstromen op de voet opvolgen, maar ook de meest vervuilende wagens herkennen in lage-emissiezones zoals in Antwerpen. Zo wordt de stad ook voor de zwakke weggebruiker een veiligere plek. Lees hier mee over de technologische oplossingen van ENGIE Fabricom voor een slimmere mobiliteit. 
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Vercarre

  En een totaalverbod op bakfietsen & andere soortgelijke brol. Dan zijn we er helemaal.

 • Ivan Gabriels

  Onlangs moest ik in centrum van Geel zijn.School net gedaan.Dan ist ook voor automobilist opletten geblazen!Een vrouw die met 2 kinderen elk op en fiets,links van mij kwam aanrijden,en rechts voor mij indraaide,daar stak geen enkele rechterarm uit.Mooie woorden verkopen gaat beter af blijkbaar.

 • stefaan vanautgaerden

  Geef eens boetes aan de DAMES die zomaar parkeren waar ze willen aan de scholen en dan zijn ze nog hun gezicht aan het bijwerken ook!!!!!!!!!

 • johan gabriels

  Leer ze achter elkaar rijden op bepaalde plekken en het mobieltje achterwege laten en de oortjes uit.

 • Jean-Pierre De Clerck

  Hoge drempels kort op mekaar plaatsen bij de school zone's, klaar met dat jaren gezeik over die hardrijders. De wandelchachacha?? Ga toch weg met jullie gezever, volwassen blijven en normaal doen!