De Zweedse bioloog Svante Pääbo
Volledig scherm
De Zweedse bioloog Svante Pääbo © AFP

Zweedse Svante Pääbo bekroond met Nobelprijs voor Geneeskunde voor zijn onderzoek naar genetisch materiaal van uitgestorven mensachtigen

De Zweedse wetenschapper Svante Pääbo (67) heeft de Nobelprijs voor Geneeskunde ontvangen. Hij krijgt de prestigieuze onderscheiding voor zijn revolutionair onderzoek naar de menselijke evolutie en naar het genetisch materiaal van uitgestorven mensachtigen. “Hij bereikte iets dat eerst onmogelijk leek door het genoom van neanderthalers in kaart te brengen”, aldus het comité dat de prijs uitreikt.

  1. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
    Livios

    Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

    De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.