Boeddhistische monniken in de weer met zandzakjes om een tempel van overstromingen te beschermen in de Thaise provincie Ayutthaya.
Volledig scherm
Boeddhistische monniken in de weer met zandzakjes om een tempel van overstromingen te beschermen in de Thaise provincie Ayutthaya. © REUTERS

Zware overstromingen en zes doden door tropische storm in Thailand

Zware regenbuien hebben in delen van Thailand overstromingen en ernstige wateroverlast veroorzaakt. Sinds eind vorige week zijn zes mensen omgekomen, vijf in de centrale provincie Lopburi en één in de noordelijke provincie Phetchabun. Dat heeft het agentschap voor rampenbeheersing dinsdag gemeld.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Thaise politiechef geeft bizarre persconferentie over marteling arrestant: “Ik wilde hem niet vermoorden”

  Thaise politie­chef geeft bizarre persconfe­ren­tie over marteling arrestant: “Ik wilde hem niet vermoorden”

  Een voortvluchtige politiechef die in Thailand werd gezocht voor de fatale mishandeling van een arrestant, heeft vriend en vijand verbaasd door na zijn overgave een persconferentie voor een miljoenenpubliek te geven. In het gesprek gaf leidinggevende Thitisan Utthanaphon (39) toe dat hij de verdachte weliswaar had mishandeld, maar dat van moord, afpersing of een samenzwering volgens hem allerminst sprake is. “Ik probeerde informatie van de verdachte te krijgen met als doel het drugskartel om zeep te helpen.”
 3. Slachtoffer van uitbarsting Vesuvius ontdekt bij opgravingen in Herculaneum: “Sensationele vondst”

  Slachtof­fer van uitbar­sting Vesuvius ontdekt bij opgravin­gen in Herculane­um: “Sensatio­ne­le vondst”

  Archeologen vonden overblijfselen van een man, die vermoedelijk 40 à 45 jaar oud was, onder het vulkanisch gesteente in de oude Romeinse stad Herculaneum. Het Zuid-Italiaanse stadje werd bedolven onder lava bij de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Het gaat om een zeer uitzonderlijke vondst, die nogmaals aantoont hoe de inwoners op een lugubere manier aan hun einde zijn gekomen.

Wetenschap & Planeet