Boeddhistische monniken in de weer met zandzakjes om een tempel van overstromingen te beschermen in de Thaise provincie Ayutthaya.
Volledig scherm
Boeddhistische monniken in de weer met zandzakjes om een tempel van overstromingen te beschermen in de Thaise provincie Ayutthaya. © REUTERS

Zware overstromingen en zes doden door tropische storm in Thailand

Zware regenbuien hebben in delen van Thailand overstromingen en ernstige wateroverlast veroorzaakt. Sinds eind vorige week zijn zes mensen omgekomen, vijf in de centrale provincie Lopburi en één in de noordelijke provincie Phetchabun. Dat heeft het agentschap voor rampenbeheersing dinsdag gemeld.

  1. Thaise politiechef geeft bizarre persconferentie over marteling arrestant: “Ik wilde hem niet vermoorden”

    Thaise politie­chef geeft bizarre persconfe­ren­tie over marteling arrestant: “Ik wilde hem niet vermoorden”

    Een voortvluchtige politiechef die in Thailand werd gezocht voor de fatale mishandeling van een arrestant, heeft vriend en vijand verbaasd door na zijn overgave een persconferentie voor een miljoenenpubliek te geven. In het gesprek gaf leidinggevende Thitisan Utthanaphon (39) toe dat hij de verdachte weliswaar had mishandeld, maar dat van moord, afpersing of een samenzwering volgens hem allerminst sprake is. “Ik probeerde informatie van de verdachte te krijgen met als doel het drugskartel om zeep te helpen.”