Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © AFP

Zullen vaccins voldoende bescherming bieden tegen de nieuwe varianten?

Er wordt enorm veel gediscussieerd over de nieuwe coronavarianten en of onze huidige vaccins voldoende bescherming ertegen zullen bieden. Wetenschappers van over de hele wereld zijn volop op zoek naar antwoorden op deze vraag. Dit is wat we tot nu toe weten.

11 reacties

 • Eugene Gysels

  4 weken geleden
  Luc Van Bogaert; en het griepvirus-vaccin helpt maar voor 40 a 50 procent. Dus nutteloos. Ik geloof al die bulletins van 90% effectief niet en zal het nooit geloven tenzij na een jaar of 10..maar dan heeft het menselijk lichaam covid-19 allang overwonnen.
 • Luc Van Bogaert

  1 maand geleden
  Elk virus muteert, dus ook Covid-19, dat is helemaal niet abnormaal. Jaarlijks moet ook de griepprik aangepast worden aan het gemuteerde griepvirus. Best mogelijk dat wij jaarlijks zulke hernieuwde vaccinatie nodig zullen hebben.
 • LUDO SPRANGERS

  1 maand geleden
  Het zal zijn als bij de griepspuit die we tot heden kennen! Treedt er een andere variant op die niet in het vaccin zit dan helpt het niet! Hopelijk blijft antibiotica helpen voor andere aandoeningen want dan staan we nog verder van huis! Maar hopen dat we binnen enkele maanden weer iets normaler kunnen leven!
 • Sven Stolk

  1 maand geleden
  We worden gereset in wereldwijde hersens van burgers. Ja door media en politiek. Een wereldramp veroorzaken is simpel. Hoef enkel een medisch chemische samenstelling morgen in de riool te gieten dat dampen geeft en we zijn vertrokken en ja wereldwijd. Geen bommen in WOIII. Ergens begonnen en te goed bedacht en raakt nu heel de wereld. TRUMP die kikker en dictator beweerde CHINA de oorzaak was. Oorlog USA Irak waren nooit kernwapens gevonden. Mijn mening iedereen denkt het zijn. Arm en rijk 2020?
 • Luk D’Haese

  1 maand geleden
  Het is gewoon wachten op een variant die bestand is tegen het vaccin. Mutatie is de manier om te overleven van een virus. Het is nu alsof we in 2019 hadden gezegd “ dit jaar gaan we wereldwijd de griep uitroeien”. Kan niet en lukt nooit.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

Wetenschap & Planeet