AP
Volledig scherm
© AP

Zuid-Europa krijgt bosbranden niet onder controle: piloot blusvliegtuig in Portugal gestorven, al 10.000 hectare bos vernield in Frankrijk

De bosbranden in het zuidwesten van Frankrijk worden steeds groter. In het departement Gironde staat vandaag 10.000 hectare (ruim 14.000 voetbalvelden, red.) bos in brand, een dag eerder was dat nog ongeveer 7.300. Ook in Portugal, Spanje en andere Europese landen woeden bosbranden als gevolg van de hitte. 

8 reacties

 • Hugo Wils

  3 maanden geleden
  Hoeveel branden werden aangestoken?
 • greet mulkens

  3 maanden geleden
  Wordt het niet stilaan tijd dat er blushulp komt vanuit alle EU landen?? Waarvoor staat dat anders...
 • Patrick Moorthamer

  3 maanden geleden
  Zijn daar ook geen winters meer, de ondergrond is daar droog omdat er geen sneeuwval is zoals in verleden met de gekende gevolgen
 • Walter Corneel

  3 maanden geleden
  Er moet veel vlugger internationale hulp gevraagd worden en er bestaat ook een Jumbo blusvliegtuig
 • Eric De Baeremaeker

  3 maanden geleden
  Meer investeren in brandbestrijding, vliegtuigen, helikopters, vrachtwagens voor water aan te voeren en vooral personeel. Het leger opleiden om te helpen .
 1. 47 graden in Portugal: wordt Zuid-Europa onleefbaar? “Ik maak me zorgen over verwoestijning, wie weet keer ik ooit terug naar België”
  PREMIUM

  47 graden in Portugal: wordt Zuid-Europa onleefbaar? “Ik maak me zorgen over verwoestij­ning, wie weet keer ik ooit terug naar België”

  In Portugal werd deze week een absoluut hitterecord gebroken. In Pinhaõ, in het noorden van het land, werd 47 graden gemeten. Maar ook in de hoofdstad Lissabon flirtte het kwik de afgelopen dagen met de 40 graden. Extreem weer lijkt steeds vaker voor te komen in Zuid-Europa. Kan je in zo’n omstandigheden nog leven? Vier Vlamingen in Portugal getuigen.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.