De National Science Foundation maakte een schatting van hoe het universum er bij de vorming van de eerste planeten uitzag.
Volledig scherm
De National Science Foundation maakte een schatting van hoe het universum er bij de vorming van de eerste planeten uitzag. © NSF

Zo zagen de eerste sterren in ons universum eruit

WetenschapHet duurt 8 minuten en 20 seconden voor het licht van de zon onze aarde bereikt. Hoe groter de afstand, hoe langer het duurt, wat betekent dat je met een telescoop letterlijk terug in de tijd kunt kijken. En nu hebben astronomen voor het eerst een glimp opgevangen van het eerste licht in ons universum.

6 reacties

 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Het is dan in elk geval een theorie die gebaseerd is op waarnemingen, experimenten en logische conclusies. Zonder dat men daarbij de pretentie heeft om de waarheid te poneren. Men zelfs voortdurend probeert om de eigen theorie onderuit te halen om zo nieuwe kennis op te doen. Dat kan van andere speculatieve opvattingen over de kosmos en het leven alvast niet gezegd worden, Johan Van Biesen.
 • Johan Van Biesen

  3 jaar geleden
  Allemaal speculatie en science-fiction, vergeet niet dat alle wetenschap die met de ruimte te maken heeft gebaseerd is op een onbewijsbare theorie...
 • Jan Verstrepen

  3 jaar geleden
  Heeft iemand dan een heel, heel oude fotoalbum gevonden op zijn zolder???
 • Willem Magits

  3 jaar geleden
  Ja Marx, ze doen dat expres want ik heb dit kort na het verschijnen van dit artikel de morgen al gemeld aan de redactie!! Allemaal boter aan de galg!
 • Guy D'haeseleer

  3 jaar geleden
  En nog durven stellen dat alles uit het toeval ontstond? Wss zullen de naïevelingen dit geloven. Onderzoek het en weet wat er achter zit... . Intelligentie zondermeer... .

Wetenschap & Planeet