Volledig scherm
© thinkstock

Zo valt het coronavirus onze hersenen aan: “Het kan dodelijker zijn dan infectie van de longen”

Het coronavirus heeft het niet alleen op onze longen gemunt. Het kan ook andere delen van ons lichaam belagen, zoals onze lever en onze nieren. Ongeveer de helft van de coronapatiënten heeft te kampen met neurologische klachten zoals hoofdpijn, verwarring en hallucinaties. Een nieuwe studie meent nu voor het eerst bewijs gevonden te hebben dat het virus bij sommigen ook de hersencellen binnendringt.

3 reacties

 • Giedo Claesen

  4 weken geleden
  De hersenen van het virus zijn dus beter dan onze hersenen. Die virussen gebruiken hun verstand maar de mensen niet. Enfin als ik zo rondkijk vind ik dat toch :-)
 • An De Clercq

  4 maanden geleden
  Misschien moeten we CVS/ME en fibromyalgie ook wel eens in dit kader gaan onderzoeken, namelijk als een post-virale aandoening.
 • Marc Talloen

  4 maanden geleden
  En Dat durven ze nog steeds een natuurlijk virus noemen
 1. Zo gevaarlijk kunnen vliegtuigreizen zijn voor verspreiding coronavirus (ook als er amper passagiers in toestel zitten)

  Zo gevaarlijk kunnen vliegtuig­rei­zen zijn voor versprei­ding coronavi­rus (ook als er amper passagiers in toestel zitten)

  Een nieuwe studie toont hoe gevaarlijk vliegtuigreizen kunnen zijn voor de verspreiding van het coronavirus. Onderzoekers ontdekten dat 59 bevestigde gevallen die over bijna heel Ierland opdoken, terug te leiden waren naar een internationale vlucht van afgelopen zomer. Dertien van die bevestigde gevallen bleken passagiers geweest te zijn van de bewuste vlucht, waarop overigens maar 49 van de 283 zetels bezet waren.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig

Wetenschap & Planeet