Volledig scherm
© Scott Duncan

Zo dramatisch is de toestand aan de Noordpool: extreme hitte met temperaturen tot 34 (!) graden

De Noordelijke IJszee staat bekend als de kleinste en ondiepste oceaan van onze planeet. Ook als de koudste, maar daarvan is dit jaar niet veel te merken. Het Noordpoolgebied heeft af te rekenen met extreem hoge temperaturen en dinsdag liepen die op tot maar liefst 34 graden.

20 reacties

 • Tim De Cock

  7 maanden geleden
  En de CO2 uitstoot blijft maar stijgen, er wordt niks aan gedaan. Overal zware SUV's die veel te weinig worden belast. Bomen worden omgehakt ipv aangeplant, echt goed bezig. En dat is ieders verantwoordelijkheid, niet enkel van de politiek.
 • Daan Roos

  7 maanden geleden
  Gevolg van het verloop van de Rossbygolven.
 • Ronald Van Beneden

  7 maanden geleden
  Zomer en sneeuwval in Xinjiang - CHINA, June 29,2020. Hier hoor je natuurlijk niks van want past niet in het plaatje van de leugenaars. Het is simpel de interactie tussen zon en aarde. Het elektromagnetisch veld en het elektrische veld van zon en aarde zijn sterk gewijzigd. Men spreekt liever over CO2 metr bewezen vervalste staistiekjes daar kan men geld aan verdienen, de zon betaald niks.
 • Roland Verhoeven

  7 maanden geleden
  mag ik er even op wijzen dat deze experts al 20 jaar zeggen dat de polen 2x sneller opwarmen.het poolijs had weg moeten zijn in 2000 volgens hun model. Als je kijkt bij de meetstations zie je dat de temperaturen perfect in de mediaan liggen. Sommige pieken zijn hoger, anderen zijn lager. Globaal verandert er niets. LANDIJS is een issue. Want door smeltende gletsjets verlies je rivierwater en smeltende permafrost heeft virussen en bacteriën.Maar mits ontzilten en gescheiden riolering kom je ver
 • Giedo Claesen

  7 maanden geleden
  Tja wat gaan we dat tegen beginnen. Wij zullen dat nooit kunnen verhelpen. De cyclus van der aarde en de temperaturen hebben wij toch niet in de hand. De aarde warmt al meer dan 100jaren op dat is een natuurlijk verschijnsel en niet tegen te houden. Ge ziet wel, de corona crisis is nog niet voorbij en wij krijgen de vliegtuigen in de lucht al niet meer geteld.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

Wetenschap & Planeet