Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © thinkstock

Zelfs na 60 miljoen sterren nog steeds geen teken van buitenaards leven

Astrobiologen van het ‘Breakthrough Listen’ project hebben de eerste resultaten bekend gemaakt van een nieuw onderzoek waarin ze een regio tot aan het centrum van onze melkweg hebben afgespeurd naar radiosignalen van buitenaards intelligent leven. Maar er werd niets gevonden.

37 reacties

 • pol van de velde

  2 dagen geleden
  Wie zegt dat de Aliëns niet leven in een andere dimensie die wij nu nog steeds niet kennen en dat ze kunnen schakelen van de ene naar de andere dimensie. We weten ook niet waar de vijf keer meer massa materie zich bevindt dat in het heelal aanwezig is.
 • Dick De Zeure

  2 dagen geleden
  Het zou van een onvoorstelbare arrogantie getuigen te veronderstellen dat wij het enige intelligente leven zijn in het onmetelijke universum. De mensheid staat amper in de kinderschoenen wat betreft onderzoek op dit gebied. Er zullen nog vele honderden jaren nodig zijn alvorens wij ook maar een tipje van die sluier kunnen oplichten!
 • Jan Servaege

  3 dagen geleden
  Als ze geen radiogolven gebruiken dan zijn ze slimmer dan ons. Wij beginnen nu pas met de electronen verstrengeling voor communicatie zonder electromagnetische golven.
 • johanneke li

  6 dagen geleden
  en dan moeten wij nog in staat zijn om hun signalen te ontcijferen/begrijpen! voor de duidelijkheid, er zijn al wel degelijk allerlei radiosignalen ontvangen uit de ruimte, maar tot nu toe lijken ze eerder van natuurlijke oorsprong te zijn dan van een buitenaardse intelligente beschaving, of dat denkt men alvast. niet wanhopen dus!
 • johanneke li

  6 dagen geleden
  och wat is 70 jaar tov de leeftijd van het universum, een peulschil, zelfs niet eens een enkele molecule van diezelfde peulschil! kwestie van de verhoudingen wat in perspectief te brengen hé; beschavingen kunnen gerust andere technologie gebruiken ipv radiosignalen, en er zijn veel meer dan 60 miljoen sterren, en toevallig moet die beschaving dan ook bestaan hebben op een moment opdat die radiosignalen de grote afstand tot ons hebben kunnen overbruggen!
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar

Wetenschap & Planeet