Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © thinkstock

Zelfs na 60 miljoen sterren nog steeds geen teken van buitenaards leven

Astrobiologen van het ‘Breakthrough Listen’ project hebben de eerste resultaten bekend gemaakt van een nieuw onderzoek waarin ze een regio tot aan het centrum van onze melkweg hebben afgespeurd naar radiosignalen van buitenaards intelligent leven. Maar er werd niets gevonden.

38 reacties

 • Elsje vervoort

  2 jaar geleden
  Signalen uit het dichtsbijzijnde melkwegstelsel, Andromeda, doen er 2,54 miljoen jaar over om ons te bereiken. En de andere miljarde melkwegstelsels zijn nog verder verwijderd. Zelfs als we nooit iets horen uit ons eigen melkwegstelsel wil dat niet zeggen dat er geen leven zou zijn.
 • Cris Verwilligen

  2 jaar geleden
  Er is wel leven in een of andere vorm, maar er zijn verschillende mogelijkheden: 1. ze zijn te primitief om onze zendingen te ontvangen 2. ze zijn te geavanceerd en onze zendingen zijn voor hen te basic 3. ze zijn al uitgestorven voor onze zendingen hen bereiken 4. ze willen niet gevonden worden
 • Paul van de velde

  2 jaar geleden
  Wie zegt dat de Aliëns niet leven in een andere dimensie die wij nu nog steeds niet kennen en dat ze kunnen schakelen van de ene naar de andere dimensie. We weten ook niet waar de vijf keer meer massa materie zich bevindt dat in het heelal aanwezig is.
 • Dick De Zeure

  2 jaar geleden
  Het zou van een onvoorstelbare arrogantie getuigen te veronderstellen dat wij het enige intelligente leven zijn in het onmetelijke universum. De mensheid staat amper in de kinderschoenen wat betreft onderzoek op dit gebied. Er zullen nog vele honderden jaren nodig zijn alvorens wij ook maar een tipje van die sluier kunnen oplichten!
 • Jan Servaege

  2 jaar geleden
  Als ze geen radiogolven gebruiken dan zijn ze slimmer dan ons. Wij beginnen nu pas met de electronen verstrengeling voor communicatie zonder electromagnetische golven.