Zeespiegel stijgt alsmaar sneller: “Als het zo doorgaat, dan zal Vlaanderen ooit verdwijnen”

Het Nederlandse weerinstituut KNMI waarschuwt dat de zeespiegel met 1 of 2 meter zal stijgen tegen 2070. Dat komt door de opwarming van het klimaat. De snelle stijging is een wereldwijd fenomeen dat ook bij ons gevolgen zal hebben. Zo zouden de lage gebieden van ons land weleens onder water kunnen komen te liggen. 

 1. Frank De Winne bewierookt opvolger Raphaël Liégeois: “Topwetenschapper met grote menselijke kwaliteiten”

  Frank De Winne bewierookt opvolger Raphaël Liégeois: “Topweten­schap­per met grote menselijke kwalitei­ten”

  De tweede Belgische beroepsastronaut, Frank De Winne, is vol lof over Raphaël Liégeois. Hij noemt hem een "wetenschapper van hoog niveau", die ook sterk is in wetenschapscommunicatie. Daarnaast prijst De Winne vooral Liégeois' menselijke kwaliteiten. "Hij is enorm stressbestendig", weet Frank De Winne. "Hij is iemand die in ploeg kan werken, ook samen met mensen van verschillende culturen. Dat zijn allemaal kwaliteiten die je nodig hebt als astronaut."
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.