Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Wetenschappers verlengen leven muizen met 23 procent: “Misschien ook mogelijk voor mensen”

Wetenschappers zijn erin geslaagd om de levensverwachting van muizen met 23 procent te doen toenemen. Ze deden dat door het boosten van één bepaald eiwit. De dieren leefden niet alleen langer, ze waren ook jeugdiger en werden minder vaak getroffen door kanker. De onderzoekers hopen dat de techniek op termijn ook voor mensen gebruikt zal kunnen worden. 

18 reacties

 • Nils De Vriendt

  2 weken geleden
  We zijn nu al met teveel...
 • Johan Apatride

  2 weken geleden
  Stel je voor indien dat echt werkt, kassa kassa voor de overheden want dan zou met tot 85 jaar moeten werken. Ik wil wel 300 jaar worden maar niet in België
 • Jean-Marie Raedts

  3 weken geleden
  Neen voor mij hoeft het leven zeker niet langer te duren.Ik zie daar het nut niet van in.Neen zit zeker niet in een depressie helemaal niet.Maar langer leven neen dank u.Hoeft niet .
 • nicole desseyn

  3 weken geleden
  Allemaal goed en wel zolang je gezond van geest en lichaam bent ,als het maar is om te zitten kwijlen en met een pamper aan en weg zijn van de realiteit nee bedankt !
 • Gino Denil

  3 weken geleden
  In sommige families wordt men vaak tegen de 100. Bij andere sterven ze soms gemiddeld 20 tot 30 jaar eerder. Misschien ligt daar de reden. Genen die bepalen of dat eiwit snel afneemt of niet. Verkaart dan ook misschien het verschil tussen mannen en vrouwen. Misschien worden we dan geen 120 maar laten we deze die te vroeg sterven langer leven. En dan is een pensioenleeftijd meteen ook rechtvaardiger.

Wetenschap & Planeet