Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © shutterstock

Wetenschappers van de KU Leuven ontdekken het mechanisme achter het prikkelbaredarmsyndroom

Maar liefst 1 op de 5 personen lijdt aan het prikkelbaredarmsyndroom en ondervindt daar ongemak van, soms zelfs ernstig. Desondanks is er nog maar weinig geweten over deze aandoening en heerst er nog veel stigma rond. De onderzoekers van de KU Leuven hopen dat de resultaten van hun nieuw onderzoek hier verandering in zullen brengen.

12 reacties

 • yolande van den eynde

  5 dagen geleden
  Heb al vanaf de leeftijd van 7 j last van constipatie met heel veel problemen .In de loop der jaren zijn er dan maagproblemen bijgekomen met allerlei ontstekingen met gal problemen, opgezwollen buik enz. Jaren met ongemak en pijn .Nu bijna geen enkel dag zonder buik en maagpijn. En ja de dokters geloofden mij ook niet Een geneesmiddel zou welkom zijn voor veel mensen
 • Andrea de Vogel

  1 week geleden
  al vanaf rond mijn 20e PDS en ook al vanaf rond die tijd aan de hooikoortspilletjes. Kan niet zeggen dat die bij mij helpen. Alleen bepaald voedsel vermijden is voor mij de enige oplossing.
 • Ludwig Moorthamers

  1 week geleden
  Al jaren heb ik last van PDS en durf gerust te zeggen dat dit mijn leven heeft beheerst. Veel voedingsmiddelen zoals kazen , rauwkost , noten , kolen enz. spelen me parten . Hopelijk snel DE oplossing !
 • Els Plets

  1 week geleden
  Al een 5 tal jaren last van PDS. Via het Fod-map dieet ben ik te weten gekomen waar mijn darmen het meest op reageren. Dagelijks neem ik Ultradophilus Acidophilus en Digest-Ensyme. Beide te verkrijgen bij de natuurwinkel. Ondanks alles heb ik er nog wekelijks last van, dit geeft me hoop dat er een dag komt dat ik nog eens gewoon kan genieten van mijn eten.
 • Bob Dekkers

  1 week geleden
  @Enrique Naderlues er staat geen leeftijd op het krijgen van PDS
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"

Wetenschap & Planeet