Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © AP

Wetenschappers proberen portaal naar nieuw universum te openen

Volgens onderzoekers aan het Oak Ridge National Laboratory in Tennessee zou 2019 wel eens het jaar kunnen zijn waar de mens voor het eerst een portaal opent naar een schaduwdimensie. Met nieuwe testen proberen ze deze zomer bewijs vast te leggen voor het bestaan van een parallel universum. Dat universum zou een spiegel vormen van onze eigen wereld.

9 reacties

 • Daan de Hauwere

  3 jaar geleden
  Dat hemelichaamen een begin hadden snap ik maar dat de ruimte volgens sommige theorieën on staan zou zijn met de big bang dat gaat mijn petje te boven want het helal is toch alles
 • Marcel van Alderweireldt

  3 jaar geleden
  Ik hoop vanuit de grond van mijn hart dat de wereld daar NIET vierkant draait zoals hier!
 • Arthur Westerman

  3 jaar geleden
  @Don Tessers : UFO betekent niet 'ruimteschip', en mensen hebben het aangeboren vermogen om dingen te zien die er niet zijn. Hoe spannend het ook mag zijn, totdat er eentje land op Schiphol, zijn deze waarnemingen te verklaren met meer normale oorzaken.
 • Don Tessers

  3 jaar geleden
  Als alles goed gaat, en als het universum meewerkt, zouden enkele van die deeltjes in spiegelversies van zichzelf moeten veranderen. Spiegeltje spiegeltje aan de wand......hoe verklaren ze, wat ze zelf telkens ontkennen, de vele waarnemingen van ruimteschepen? Die hebben wij toch niet gemaakt?
 • erik ramaekers

  3 jaar geleden
  Steeds meer wetenschappers geloven dat wij in een multiverse leven.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 1. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.
 2. IN BEELD. Zo keek de wereld naar de laatste ‘supermaan’ van 2022

  IN BEELD. Zo keek de wereld naar de laatste ‘supermaan’ van 2022

  Voor de vierde maand op rij kregen we afgelopen nacht een supermaan te zien. Het is meteen ook de laatste dit jaar. Een supermaan is een volle maan die 14 procent groter en 30 procent helderder lijkt dan normaal, omdat de maan dan erg dicht bij de aarde staat. Maar volgens de bedenker van de term hebben we de laatste supermaan van 2022 vorige maand al gehad en telt deze niet. Geniet hieronder van de mooiste foto’s van de ‘supermaan’.

Wetenschap & Planeet