rv/Daniel Reich
Volledig scherm
© rv/Daniel Reich

Wetenschappers ontdekken heel nieuw vatensysteem in de hersenen

WetenschapOnderzoekers hebben een nooit eerder gezien stelsel ontdekt in het menselijke brein. Het systeem bevat lymfevaten die schadelijke stoffen of dode cellen verwijderen om de hersenen gezond te houden. Tot nu toe was het een raadsel hoe dat gebeurde.

  1. Natuurboegbeeld David Attenborough (95) waarschuwt: “G7 staat voor belangrijkste beslissingen in geschiedenis van mensheid”
    9

    Natuurboeg­beeld David Atten­borough (95) waarschuwt: “G7 staat voor belangrijk­ste beslissin­gen in geschiede­nis van mensheid”

    Op de laatste dag van de G7-top in Cornwall (in het zuiden van Engeland) staat vandaag de klimaatproblematiek centraal. De staats- en regeringsleiders zullen hun plannen uiteenzetten om de CO2-uitstoot te verminderen en de biodiversiteit te herstellen. ‘s Werelds bekendste natuurdocumentairemaker, David Attenborough (95), gaat er de politieke elite toespreken in een videoboodschap, maar vooral ook waarschuwen. “De beslissingen die we dit decennium nemen zijn de belangrijkste in de menselijke geschiedenis”, alarmeert hij.

Wetenschap & Planeet