Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © iStock

Wetenschappers ontdekken exoplaneten waarop aards leven mogelijk is

Wetenschap & planeetWetenschappers van de Cambridge University hebben zopas bekendgemaakt dat ze een aantal exoplaneten – planeten buiten ons zonnestelsel – hebben ontdekt waarop de omstandigheden zo gunstig zijn dat er aards leven kan ontstaan. Zo staat in het wetenschappelijke tijdschrift Science Advances te lezen. “Het brengt ons een beetje dichterbij het antwoord of we alleen in het universum zijn", klinkt het.

17 reacties

 • Jan Verstrepen

  4 jaar geleden
  Kunnen ze daar de boel gaan verpesten.
 • Jan hertogs

  4 jaar geleden
  Een ding is zeker als je de geschiedenis van de planeet aarde bekijkt dan zal de mensheid het kortst levende zoogdier zijn geweest op deze planeet waarna de planeet zichzelf zal herstellen.
 • Marc Wouters

  4 jaar geleden
  Het is toch niet omdat het ene belangrijk is dat het andere niet onderzocht mag worden. De vele toepassingen die de wetenschap heeft opgeleverd kom in eerste instantie vaak niet eens uit onderzoek ook net die bepaalde toepassingen op te leveren, maar wel uit theoretisch fundamenteel onderzoek. Stop meer daarin te investeren en de gehele vooruitgang stopt.
 • Ronald Van Beneden

  4 jaar geleden
  Als de aliens de exoplaneten gebruiken zoals de mens zijn de hogere levensvormen misschien al lang uitgestorven.
 • Marco Maerten

  4 jaar geleden
  Investeren in onze aarde terug in oorspronkelijke vorm terug te brengen,aanplanten bossen,bomen die allerlei soorten fruit voortbrengen zal veel minder kosten en uiteindelijk zelfs opbrengen zodat iedere mens op aarde wordt voorzien in basisonderhoud en leefbaar leven.

Wetenschap & Planeet