Acteur Anthony Hopkins als de psychopaat Hannibal Lecter.
Volledig scherm
Acteur Anthony Hopkins als de psychopaat Hannibal Lecter. © RV

Wetenschappers ontdekken ‘duistere factor’ die onze donkerste impulsen drijft en je kan met test te weten komen hoe ontwikkeld die bij jou is

WetenschapEen team van Duitse en Deens psychologen heeft de drijfveer ontdekt achter onze kwaadaardigste impulsen. In een nieuwe studie definiëren ze een ‘duistere factor’ die in iedereen aanwezig is en zich in extremis uit in een heel gamma van persoonlijkheidsstoornissen zoals psychopathie, narcisme, egoïsme en sadisme. Benieuwd hoe ontwikkeld de D-factor bij jou is? Je kan het testen.

20 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  3 jaar geleden
  Het is "de duivel" die ons opstookt.
 • Rene Pieters

  3 jaar geleden
  Het is allemaal zuivere onzin. Elke mens is uniek en reageert anders. Getuige de talloze fouten die gerechtspsychiaters maken door gevaarlijke gevangenen vrij te laten als "goed voor de samenleving" en een week later dodelijke aanslagen plegen. Toedeloe!
 • gaby weyenberg

  3 jaar geleden
  Zoals bij alle tests van dat soort zijn er veel vragen die je "verkeerd" kunt beantwoorden wegens te weinig info. Zou jij vals geld gebruiken als je 100% zeker was dat je ermee weg kwam? Hangt ervan af he: gaat het over 1 biljet van 20 euro wisselgeld dat per ongeluk in je portemonnee beland is of een oneindige voorraad zelfgedrukt geld?
 • Jan Van Lint

  3 jaar geleden
  Mensen die al liegend door het leven gaan, zullen tijdens deze test ook liegen.
 • Johan Van Biesen

  3 jaar geleden
  Ik ben blijkbaar een psychopaat die dringend opgesloten moet worden! Ik heb wel in die richting geantwoord op alle 90 vragen, kwestie van mij bezig te houden.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

Wetenschap & Planeet