Kazachse fokker die paarden vangt in noord-centraal Kazachstan.
Volledig scherm
Kazachse fokker die paarden vangt in noord-centraal Kazachstan. © Ludovic ORLANDO / CAGT / CNRS Photothèque

Wetenschappers ontdekken de oorsprong van paarden

Het antwoord op de eeuwenoude vraag “waar komen onze paarden vandaan” lag verstopt in 2 genen. Dat blijkt uit een nieuwe studie die gisteren in Nature verscheen. De wetenschappers toonden aan hoe de paarden zoals we ze nu kennen hier terecht kwamen en al de rest verdreven.

5 reacties

 • Marjan Frankie

  4 weken geleden
  En wat als ze daar hun pad kruiste en wie weet ergens anders ook of misschien daar wel veel eerder ... wetenschap is in feite on-wetenschap daar het steeds door een andere zogenoemde wetenschapper word ontkracht , groot probleem hier is als men niet verder meer wil zoeken en aanneemt dat de wetenschapper het hier juist heeft of toch niet ?
 • emiel wouters

  1 maand geleden
  Daar moet ge geen wetenschapper voor zijn, het staat in de grote Vandale.
 • Bart Verwegen

  1 maand geleden
  De mens heeft inderdaad ook geselecteerd op basis van bepaalde eigenschappen, maar dat verklaart nog niet waarom de oerpaarden in het wild allemaal verdwenen zijn.
 • Petra Wijnands

  1 maand geleden
  En de zeepaardjes dan?
 • Wim Hermans

  1 maand geleden
  Vergeet daarbij ook niet dat de mens ging selecteren op wendbaarheid en dat daardoor de huidige paarden een slankere nek hebben dan de oerpaarden.
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.

Wetenschap & Planeet