Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Thinkstock

Wetenschappers krabben zich in de haren: de ster die weigert te sterven

Als een ster aan het einde van zijn leven is, gaat hij soms met een enorme ontploffing ten onder: een supernova. Maar wetenschappers hebben nu een unieke ster ontdekt: die heeft zijn eigen dood overleefd, bleef schijnen, ontplofte later opnieuw en schijnt nog altijd.

20 reacties

 • Pieter De Koninck

  4 jaar geleden
  Stuur die ster een open brief he: "Hallo, hou je aan de natuurwetten en sterf ofzo, ik weet niet..."
 • Bruno Geeroms

  4 jaar geleden
  En wat als de ster bij het uitsterven gewoon “sputtert”? Zoals een kaars die op het punt staat uit te doven? Zoals in zovele gevallen zal er altijd wel een verklaring zijn
 • wesley menten

  4 jaar geleden
  Juliette , een ster is geen gasbol maar bestaat uit lichtgevend plasma dat ontstaan is uit gas onder hoge druk en temperatuur . Jupiter is een Gasbol . Alle sterren zijn Zonnen ! En de Temp van een ster die op lichtjaren van hier bevind heeft geen enkel effect , de Temp in het Universum is -270 graden dus al die sterren warmen niks op .
 • Jos Den Beste

  4 jaar geleden
  Sterren zijn geen "gasbollen" en sterren moeten niet uitgroeien tot zonnen. Het zijn zonnen. Moesten we alles weten, dan was er geen wetenschappelijk onderzoek meer nodig of mogelijk. Wetenschap probeert net te verklaren hoe zaken werken en/of tot stand komen. Dat standpunten wijzigen al naar gelang onze kennis vergroot is enkel maar een teken van intelligentie. Voor alle duidelijkheid; natuurwetten zijn natuurlijk ook geldig buiten de aarde.
 • willy van der Wijk

  4 jaar geleden
  Is men de snelheid van het licht vergeten , hoelang duurt het voor wij dat zien ?
 1. Vulkaanuitbarsting op La Palma: al 5.500 mensen geëvacueerd, honderdtal huizen verwoest
  Play
  45

  Vulkaanuit­bar­sting op La Palma: al 5.500 mensen geëvacu­eerd, honderdtal huizen verwoest

  Op het Canarische eiland La Palma is een vulkaan in het gebied Cumbre Vieja aan het uitbarsten. Het is al van in 1971, dus vijftig jaar geleden, dat de vulkaan nog eens uitbarstte. Al zeker 5.500 mensen hebben hun huizen moeten verlaten, waaronder minstens 500 toeristen. Een honderdtal huizen is verwoest. Boven het eiland is een grote aswolk te zien. Het geluid is extreem luid. “Het lijkt op twintig vertrekkende gevechtsvliegtuigen”, getuigt een lokale gids.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).

Wetenschap & Planeet