Het fossiel van het welpje is extreem goed bewaard. Je ziet mooi het hoofdje en de voorpoten op deze foto.
Volledig scherm
Het fossiel van het welpje is extreem goed bewaard. Je ziet mooi het hoofdje en de voorpoten op deze foto. © Twitter

Wetenschappers hopen uitgestorven holenleeuw terug te brengen na vondst van deze perfect bewaarde welp

WetenschapIn het ijs van een rivier in Siberië zijn de perfect bewaarde resten gevonden van een welp van een uitgestorven holenleeuw. Hij zou daar 20.000 tot 50.000 jaar begraven hebben gelegen, tot een plaatselijke bewoner hem bij toeval ontdekte. Het voedt bij wetenschappers meteen de hoop om de uitgestorven diersoort via klonen terug te brengen.

 1. WHO waarschuwt: “Als we maatregelen versoepelen, kunnen we in januari sterftecijfer hebben dat vier tot vijf keer zo hoog is als in april”

  WHO waarschuwt: “Als we maatrege­len versoepe­len, kunnen we in januari sterftecij­fer hebben dat vier tot vijf keer zo hoog is als in april”

  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt het stijgende aantal Covid-19-gevallen in Europa "zeer zorgelijk". Hoewel de situatie nu nog niet zo erg is als begin dit jaar, kan een aanhoudende versoepeling van de maatregelen volgens regionale directeur voor Europa Hans Kluge leiden tot een sterftecijfer dat in januari 2021 vier tot vijf keer zo hoog ligt als in april.
 2. Stephen Hawking: “Aarde zal tegen 2600 grote vuurbal worden. Maar er is een uitweg”
  Wetenschap

  Stephen Hawking: “Aarde zal tegen 2600 grote vuurbal worden. Maar er is een uitweg”

  De bekende professor Stephen Hawking heeft opnieuw gewaarschuwd dat de dagen van onze planeet geteld zijn. Hij deed dat zondag tijdens een top van wetenschappers in de Chinese stad Peking. “Tegen 2600 zal de aarde in een grote vuurbal veranderen”, poneerde de wetenschapper. “De mensheid moet plannen maken om de planeet te verlaten, anders riskeren we uitgeroeid te worden.” Hij stelde meteen een revolutionair project voor dat onze redding zou kunnen betekenen.

Wetenschap & Planeet