Cyprien Verseux
Volledig scherm
© Cyprien Verseux

Wetenschapper op Antarctica probeert een potje te koken in temperaturen tot -70°

Gletsjerspecialist en astrobioloog Cyprien Verseux werkt op de meest afgelegen wetenschappelijke basis ter wereld: het Concordia onderzoeksstation op Antarctica, diep in de meest ijzige uithoek van het meest geïsoleerde en onherbergzame continent. Gezellig buiten eten is er dan niet bij, want temperaturen kunnen een duik nemen tot wel -70 graden Celsius. Maar wat krijg je als je het toch probeert?

9 reacties

  • Verstraeten Dirk

    4 jaar geleden
    -70 da kan ni volgens onze wetenschappers en politiekers...
  • Tom Van Hal

    4 jaar geleden
    Hoeveel jaar aan staaltjes gaan ze nog nemen? Waarom ons bezig houden met eet kunst maken? Wat toont het onderzoek aan?
  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    Dan kan niet! Groen zei dat Antarctica gesmolten was, door mijn diesel van 6 jaar oud!
  • Kees Simons

    4 jaar geleden
    Ben zeer benieuwd naar de uitslagen van zijn onderzoeken.
  • ronny cuypers

    4 jaar geleden
    In ieder geval veel mooier dan veel gedrochten die bij ons kunst genoemd worden.